Composia Tillbaka till Composia Mat
-

€uroplatta

En förrätt med krämig sås på smördegsplatta för två personer.


Ingredienser

2 frysta smördegsplattor
50 g grönmögelost
50 g stark hårdost till exempel prästost
50 g citronkesella
4 kvistar basilika
2 kvistar persilja
2 kvistar timjan
7 droppar vitt vin eller vatten
1 kryddmått peppar
1 kryddmått paprikapulver
6 strimlor paprika


Gör så här

Mixa grönmögelost, hårdost, citronkesella, basilika, persilja, timjan och peppar.

Späd med några droppar vitt vin eller vatten så att blandningen blir bredbar.

Kavla smördegsplattorna lätt på en plåt med bakplåtspapper.

Bred ut blandningen på smördegsplattorna.

Strö över paprikapulver.

Grädda i 175 grader Celsius cirka 10 minuter.

Skär de gräddade plattorna i trekanter - snibbar - och servera dem varma, dekorerade med en strimla paprika.

-
 © copyright Carl Axling 2003-2017 -